İLÇEMİZ ERCİŞ’TE FİLEMİNGOLARIN GÖÇLERİ

İlçemiz Ercişin Çelebibağ Ve Kasımbağı Mahllerinden  Van GölüneYakın olmalarıyla Göldeki Filemingoların Eşsiz Güzelliklerini Mhalle Halkı Seyrediyorlar Van Gölü renkli misafirleri fİlamingoları ağırlamaya başladı.
 İran’dan göç ederek Van Gölü’ne gelen flamingolar, Van’ın Erçek Gölü’nde ve Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bulunan Arin Gölü’nde de yoğun bir şekilde görülüyor. Arin Gölü’nün sığ alanlarında yaklaşık 4 ay kadar konaklayan ve beslenen flamingolar, gezginler ve kuş gözlemcileri tarafından da büyük ilgi görüyor. Havadan çekilen görüntülerde, Van Gölü üzerinde adeta dans ederek görsel şov yapan flamingolar, kuş ve doğa fotoğrafçılarının da ilgi odağı haline geliyor.
Flamingoların Van Gölü’nü renklendirdikleri eşsiz görüntüleri görmek için bölgeye gelen vatandaşlar VanGölü yaklaşık 250 kuş türünü bünyesinde barındırmaktadır. Bunlardan bir tanesi de flamingolardır. Flamingolar İran’ın Urumiye Gölü’nden havaların ısınmasıyla beraber buraya göç etmektedirler. Burada da belli bir süre kaldıktan sonra havaların soğumasıyla beraber daha sıcak bölgelere göç etmektedirler” dedi.
Gezgin olarak van gölüne giderek flamingoları izleyen Seyfullah Kasımoğlu Flamingoların çok güzel görüntüsüne şahit olduk. Yeni yeni gelmeye başlamışlar. Flamingolar 4 ay bu gölde kalırlar ve ondan sonra başka bölgelere göç ederler” diye konuştu.
Doğa fotoğrafçılarınında ilgisini çok çekiyor.Bunların göç yollarından birisi de VanGölüdür Muhteşem görüntüler çektik. Herkesin buraya gelmesini öneren syfullah Kasımoğlu. Doğu Anadolu’da çok nadir olan yerlerden birisidir. Süphan Dağı’nın dibinde Van Gölü’nün üstünde ikisinin ara yerinde gerçekten görülmeye değer bir ortam, herkesi buraya fotoğraf çekmeye ayrıca van gölünün eşşiz güzelliğini çekmeye davet ediyorum” dedi.
(Şükran Kasımoğlu CAN)